Panoul de bord este înlocuit de un display generos de 12.3 inch care continuă printr-un ecran de sticla cu un alt display de aceeaşi dimensiune pe care rulează sistemul de infotainment. Printre premierele detalii la care ar trebui observate sunt butoanele tactile de pe volan, de elementele de tapiţerie de cea mai buna calitate, dar si de sistemul audio semnat de cei de la Burmester. Botezat High-End 3D Surround Sound System acesta foloseşte 23 de difuzoare, iar patru dintre ele sunt poziţionate în plafon.

Cât despre motorizări, la început, E-Class va sosi doar în versiunea E 200 si E 220d. Prima dintre acestea foloseşte un motor de 2.0 litri benzină de 184 de cai şi 300 Nm, în timp ce varianta diesel aduce cu sine un motor de generaţie nouă, tot de 2.0 litri care oferă 195 de cai şi 400 Nm. În viitorul apropiat, Mercedes-Benz va mări gama lui E-Class cu o serie de motoare pe benzină, dar şi cu dieselul de 3.0 litri de 258 de CP si 620 Nm.

Poate cea mai importantă apariţie constă în dezvoltarea versiunii E 350e. Aceasta foloseşte un motor pe benzină de 2.0 litri şi unul electric. În total, ansamblul produce 279 de cai si 600 Nm şi promite un consum de carburant de doar 2.1 litri la sută de kilometri.

Mercedes-Benz E-Class va ajunge în showroom-uri în luna august a acestui an.