Potrivit organizatorilor, vor fi proiectate filme documentare din Iran, Franţa, Georgia, Israel, Ungaria, Cehia, România, Letonia, Grecia, etc. Cele 45 de filme care au trecut preselecţia vor concura la patru secţiuni: Secţiunea principală, Secţiunea CadRO, Secţiunea producţii locale şi Secţiunea „Un Like pentru documentar”. De asemenea, vor fi prezentate şi proiecţii speciale în afara competiţiei.

La ediţia curentă vor fi organizate o serie de evenimente-satelit pentru diverse categorii de public. Astfel, va fi organizată o masă rotundă cu tema: „Educaţie prin film”, în cadrul căreia vor fi iniţiate discuţii despre importanţa educaţiei prin mijloacele audiovizuale, şi în special, prin filmul documentar. De asemenea, un atelier pentru cronicarii de film din Republica Moldova.

În cadrul Festivalului va fi organizat un master-class în actoria de film, care va fi susţinut de actriţa Cristina Flutur din România, care a luat în anul 2012 Premiul pentru interpretare feminină la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, pentru rolul Alinei (După dealuri/Beyond the hills). Regizorul Pavel Cuzuioc va vorbi despre cariera filmului în festivaluri la un alt master-class destinat tinerilor cineaşti moldoveni.

FIFD „Cronograf” a fost lansat în 2001 şi este organizat de către OWH Studio.