„La şedinţa din 7 octombrie 2017, Consiliul Politic Naţional al PAS a reconfirmat disponibilitatea formaţiunii noastre de a participa la următoarele alegeri parlamentare împreună cu Platforma DA. Am informat partenerii noştri despre faptul că suntem gata să participăm pe o listă comună. Considerăm că mecanismul concret de formare a listei urmează a fi stabilit mai aproape de scrutin. Am propus, de asemenea, să formăm o comisie comună de selectare a candidaţilor, cu participarea reprezentanţilor din societatea civilă, pentru a ne asigura că în listă vor fi incluşi cei mai potriviţi şi integri candidaţi”, se spune într-o declaraţie emisă astăzi de PAS.

„Avem toată încrederea că vom construi un parteneriat eficient, având la bază cooperarea, onestitatea şi buna înţelegere dintre ambele partide. Avem convingerea că doar prin unitatea forţelor proeuropene autentice poate fi dărâmat regimul Plahotniuc-Dodon şi readusă Moldova pe calea normalităţii”, au declarat reprezentanţii PAS.

Precizăm că Platforma DA a propus Partidului Acţiune şi Solidaritate semnarea unui Acord strategic de lungă durată, valabil pentru parlamentare, locale şi prezidenţiale. Pentru următoarele alegeri parlamentare, colaborarea presupune un bloc comun, creat pe principiul de paritate şi unitate atât pe liste, cât şi în circumscripţii.