„Imediat după apariţia Platformei Demnitate şi Adevăr, care manifestă interes la adresa cetăţenilor ţării, am decis să aderăm la aceste valori. Furtul miliardului, capturarea puterii, sărăcirea oamenilor, inclusiv a celor care au apărat cu arma în mână destinul şi viitorul ţării, sunt crime extrem de grave care ne-au motivat să ne implicăm. După amplele proteste guvernarea nu a îndeplinit nicio revendicare, de aceea considerăm că este datoria noastră să luptăm cu acest regim banditesc. Accentuăm în continuare că veteranii au aderat la Platforma DA din convingeri nobile, acest fapt nu este pe placul guvernării corupte şi se încearcă reducerea la tăcerea a mişcării protestatare”, au declarat veteranii în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Totodată, combatanţii susţin că informaţiile apărute în presa aservită oligarhului Plahotniuc potrivit căreia veteranii au decis părăsirea Platformei DA este un fals grosolan şi o cenzurare a realităţii, menirea căreia este de a dezbina societatea.

„Înţelegem perfect că astfel de dezinformări apar tocmai în momente cruciale pentru descoperirea reală a jafului secolului, chiar în ziua în care Departamentul de Justiţie al SUA a demarat o anchetă penală privind crima financiar-economică din Republica Moldova, în care beneficiar final apare oligarhul Plahotniuc”, spun veteranii.

În aceste circumstanţe, ei au decis să nu participe la parada militară care va avea loc cu ocazia Zilei Independenţei şi la care au fost invitaţi militari din Rusia, subliniind că un eveniment atât de important a fost pângărit în cel mai mare hal.

„Veteranii de război reconfirmă angajamentul luat în faţa societăţii de a demola sistemul corupt, de a scoate ţara din captivitate împreună cu Platforma DA şi cu celelalte segmente sociale aderente. Cerem demisia actualei guvernări nocturne şi declanşarea alegerilor anticipate parlamentare. De asemenea, cerem achitarea celor patru deţinuţi politici, care au participat la protestul din 24 aprilie şi care au cerut ceea ce am cerut şi noi - întoarcerea miliardelor şi punerea hoţilor la puşcărie”, au conchis veteranii războiului pentru apărarea suveranităţii şi independenţei RM.