Lord Astor de Hever, parlamentar subsecretar de stat în Ministerul britanic al Apărării, a înregistrat mai multe chestiuni pentru a fi discutate de Camera Lorzilor. Acestea se referă la corupţia din Republica Moldova, deturnarea fondurilor din sistemul bancar, iar una dintre ele se referă la prim-vicepreşedintele PD. Mai exact, Lord Astor de Hever solicită informaţii referitor la întâlnirile oficialilor britanici cu oligarhul Plahotniuc.

„De solicitat Guvernului informaţii de câte ori oficialii s-au întâlnit cu vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova din mai 2010 până în prezent”, este una dintre solicitările înregistrate de parlamentarul britanic.

O altă întrebare se referă la planurile Guvernului de a încuraja Fondul Monetar Internaţional „să investigheze pierderea fondurilor din sistemul bancar al Republicii Moldova”.

Totodată, Lord Astor de Hever solicită informaţii cu privire la evaluările făcute referitor la progresele democratice în Moldova şi referitor la programele care să ajute Guvernul RM să abordeze toate formele de corupţie. 

John Jacob Astor, al III-lea Baron de Hever, membru PC-DL (născut la 16 iunie 1946), este un om de afaceri şi politician englez. Astor este parlamentar subsecretar de stat la Ministerul Apărării. Este locotenent-adjunct al comitatului Kent.

Astor a studiat la Colegiul Eton înainte să-şi facă serviciul militar ca salvamar, regimentul senior al Armatei Britanice. A lucrat în Franţa timp de 11 ani, iar acum este patron al conservatorilor din Paris.

În 1994, Lord Astor a fost observator parlamentar britanic în Johannesburg, în timpul alegerilor generale din Africa de Sud. În 1999 a fost ales să continue în calitate de membru al Camerei Lorzilor. 

Din 2010 este parlamentar subsecretar de stat la Ministerul Apărării.

Varianta în limba engleză poate fi accesată aici.