Este vorba despre un apel al diplomatului american, lansat ieri către politicienii de la Chişinău, în care aceştia sunt îndemnaţi să se gândească la cetăţenii Republicii Moldova. „O mulţime de noutăţi astăzi. Mă întreb dacă se gândeşte cineva la ceea ce îşi doreşte poporul Republicii Moldova. Democraţia înseamnă să reprezinţi cu adevărat dorinţa poporului. Să fii o democraţie înseamnă să serveşti oamenii pe care îi reprezinţi. Liderii unei democraţii trebuie să fie servitorii ţării şi ai cetăţenilor, nu invers. Să sperăm că liderii vor acţiona în interesul moldovenilor”, este mesajul postat pe pagina oficială a Ambasadei SUA.

Televiziunea lui Plahotniuc a preluat însă acest mesaj şi l-a prezentat ca pe o critică adusă preşedintelui Nicolae Timofti, după ce acesta l-a desemnat drept candidat pentru postul de premier pe Ion Sturza. Şi asta chiar dacă comentariul ambasadorului a fost postat cu câteva ore înainte de anunţul făcut de către şeful statului.

„Ca răspuns la un reportaj eronat emis de Publika TV, Ambasada SUA doreşte să facă o clarificare. Publika TV susţine că Ambasadorul Pettit a comentat nominalizarea de către Preşedintele Timofti a dlui Ion Sturza. Comentariul Ambasadorului Pettit se referă la situaţia din Moldova în general. Acest comentariu nu este o reacţie la nominalizarea de către Preşedinte şi, de fapt, a fost postată ieri la 15:50, cu câteva ore înainte de anunţul făcut de Preşedinte”, se arată în declaraţia de presă emisă astăzi de Ambasada SUA.
 
Televiziunii lui Plahotniuc i se cere să emită o corectare, „în aşa fel ca telespectatorii să nu fie induşi în eroare de reportaje incorecte”.