Forul fotbalistic mondial a precizat într-un comunicat că vânzarea biletelor se va face prin intermediul site-ului său oficial şi va fi împărţită în două faze, urmate de o vânzare de ultim moment.

"Am introdus un sistem de ticketing care le va oferi tuturor fanilor o şansă reală de a obţine bilete. De-a lungul istoriei, fanii au avut o contribuţie importantă la fascinaţia Cupei Mondiale FIFA", a declarat Fatma Samoura, secretarul general al FIFA

Trei categorii de bilete vor fi disponibile, cele mai scumpe fiind cele de categoria I, precizează FIFA.

Cele mai ieftine locuri, de categoria a 3-a, vor avea preţuri începând de la 105 dolari, pentru meciurile din faza grupelor, până la 175 dolari, pentru sferturile de finală, şi 455 dolari, pentru finală.


Biletele de categoria I vor costa între 550 dolari, pentru faza grupelor, şi 1.100 dolari, pentru finala Cupei Mondiale.


FIFA a anunţat, totodată, că va exista o serie de bilete de categoria a 4-a, valabilă doar pentru rezidenţii ruşi, cu preţuri cuprinse între 1.280 ruble (22,19 dolari), pentru partidele din grupe, şi 7.040 ruble pentru finală. O politică similară a fost aplicată de Federaţia internaţională de fotbal şi la Cupa Mondială din Brazilia, din anul 2014.

Prima fază a vânzărilor se va desfăşura între 14 septembrie şi 16 noiembrie, iar cea de-a doua în perioadele 5 decembrie-31 ianuarie şi 13 martie-3 aprilie.

Vânzările de bilete de ultim moment vor avea loc între 18 aprilie şi 15 iulie, ziua finalei competiţiei din Rusia.

FIFA a anunţat, totodată, că toţi suporterii care vor avea şansa de a obţine bilete pentru CM 2018 vor avea nevoie de un document oficial de identitate, cunoscut drept FAN ID, eliberat de autorităţile ruse, pentru a putea asista la meciuri.