Meciul, programat miercuri seara pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid, va marca împlinirea a 60 de ani de la cea de-a doua finală a Cupei Campionilor Europene, disputată în data de 30 mai 1957 pe aceeaşi arenă din capitala Spaniei şi câştigată de Real cu 2-0 în faţa Fiorentinei, prin golurile lui Di Stefano şi Gento.

Cristiano Ronaldo, câştigătorul Balonului de Aur şi al trofeului FIFA The Best în sezonul trecut, nu a mai evoluat pe Santiago Bernabeu din 14 mai, când Real s-a impus cu 4-1 în faţa echipei FC Sevilla, în cea de-a 37-a etapă (penultima) din Primera Division, când a reuşit o "dublă".

În această vară, după participarea la Cupa Confederaţiilor cu naţionala ţării sale, starul portughez a evoluat 14 minute în Supercupa Europei, împotriva formaţiei Manchester United, iar apoi a fost prezent pe gazon în repriza secundă a meciului cu FC Barcelona de pe Camp Nou, din prima manşă a Supercupei Spaniei, câştigată de madrileni cu 1-3, unul dintre goluri fiind marcat de portughez, înainte de a fi eliminat.

El a primit o suspendare de cinci meciuri din partea Federaţiei spaniole de fotbal, după ce l-a îmbrâncit uşor pe arbitrul întâlnirii, după ce a văzut cartonaşul roşu.

Portughezul, care a efectuat deja două partide de suspendare, ar urma să revină în lotul lui Real Madrid pe 20 septembrie, în partida de campionat cu Betis Sevilla. Până atunci însă, fanii Realului vor avea ocazia să-l vadă la lucru în amicalul cu Fiorentina, echipa românului Ianis Hagi.