Hackerii ruşi au publicat o listă cu alţi sportivi care au beneficiat de avantajele Agenţiei Mondiale Antidoping

Hackerii ruşi au publicat o listă cu alţi sportivi care au beneficiat de avantajele Agenţiei Mondiale Antidoping
Sursa: digisport.ro Foto: marca.com 23.09.2016 20:20
Grupul rus de hackeri Fancy Bears a dezvăluit vineri o nouă listă de sportivi care au beneficiat de autorizaţii de utilizare a unor tratamente terapeutice (AUT), 41 de participanţi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro fiind vizaţi, între care ciclistul elveţian Fabian Cancellara şi baschetbalistul sârb Milos Teodosic, informează cotidianul L'Equipe.

Potrivit documentelor apărute, Fabian Cancellara ar fi beneficiat de o autorizaţie pentru metilprednisolon în 2011, în timp ce Teodosic a fost autorizat să utilizeze dexametazonă în ianuarie 2016. "Spartacus" Cancellara este unul dintre cele mai mari nume apărute până acum pe listele dezvăluite de hackeri. El, care după aurul olimpic de la Rio s-a retras din activitate, a obţinut, de-a lungul timpului, 11 etape în Turul Franţei şi Vuelta, dar şi 7 clasice monument: Milan-San Remo (2008), Turul Flandrei (2010, 2013, 2014) şi Paris-Roubaix (2006, 2010, 2013). Alţi doi ciclişti cu vechi rădăcini în plutonul profesionist, Steve Cummings şi Jakob Fuglsang, apar şi ei pe liste.

De notat şi faptul că, printre cele 41 de nume făcute publice astăzi figurează şi mulţi înotători, între care Cate Campbell (Australia) şi Rachele Bruni (Italia).

Ştiri NON-STOP