Setul a fost deschis de Horia, care a început cu două servici nu prea bune, însă pe parcurs şi-a revenit şi a intrat în meci. Jocul a mers cap la cap, cu un Nadal în mare formă, chiar dacă venise după un meci câştigat cu Belluci, unde a stat două ore pe teren.

La scorul de 2-2, pe serviciul nostru, Horia şi Florin au făcut mai multe greşeli neforţate şi le-au dat şansa spaniolilor să obţină primul break. Acesta a fost startul pentru Nadal şi Lopez, care n-au mai pierdut niciun game până la sfârşitul setului.

În setul secund, Horia a intrat mai bine cu serviciul şi şi-a adjudecat primul game. Românii au făcut primul lor break la 2-1 pentru ei şi scorul devenea 3-1. Horia a urmat la serviciu şi a reuşit să modifice din nou tabela, 4-1. Nadal, cu stânga sa extrem de cunoscută, a servit foarte bine şi a dus scorul la 4-2.

Imediat a servit Mergea, care a făcut un game alb, iar pe serviciul lui Lopez, românii au avut şansa să închidă serviciul, dar au făcut-o abia în următorul game prin Tecău. Băieţii noştri au ştiut să ducă meciul în trei seturi tocmai pentru a profita de oboseala acumulată de Nadal.

Extenuarea fizică a început să se vadă la Nadal în setul decisiv când a fost primul care a servit şi s-a observat o scădere în forţă a serviciului său. Cu toate acestea, spaniolii au debutat cu dreptul.

Tecău a urmat la serviciu şi s-a impus cu sunetul încurajărilor venite din partea suporterilor români pe fundal, printre aceştia numărându-se şi fetele de la echipa naţională de handbal.

Game-ul patru parcă nu se mai termina, în timp ce Florin Mergea făcea dublă greşeală după dublă greşeală. Totuşi, după cel mai lung game din acest turneu, românii au ieşit învingători.

Nadal a venit la serviciu şi a urmat un alt game lung câştigat de spanioli, însă nu înainte care Horia şi Florin să le facă zile negre. Nadal pur şi simplu s-a descătuşat la mingea de game câştigată şi a urlat de bucurie, fiind surprinşi şi spectatorii din tribune.

Horia a servit şi el impecabil, iar apoi cei doi români au reuşit un break alb de toată frumuseţea, acela fiind momentul care anunţa echipa ce va deveni campioană olimpică. Scorul devenise 4-3 pentru noi cu break în faţă. Spaniolii au revenit rapid şi au egalat după erorile lui Florin. Nadal i-a adus apoi în avantaj pe iberici, care s-au apropiat la un singur game de câştigarea titlului olimpic pe care l-au şi adjudecat.