Cum LPF dăduse ultimatum data de 12 iulie pentru a putea stabili ţintarul sezonului viitor, Rapid nu va putea evolua în ediţia 2016-2017 a Ligii 1. În locul alb-vişiniilor, în primul eşalon va evolua Poli Timişoara.

Conform unor surse din cadrul clubului giuleştean, la dosar ar fi fost depuse două cereri de suspendare a sentinţei, una pe termen scurt şi una pe termen lung. Aceeaşi sursă susţine că încă mai crede într-o nouă judecare a dosarului luni, 11 iulie. Totuşi, până la publicarea pe site-ul Ministerului Justiţiei, lucrurile rămân neclare.

Dintre părţile implicate în dosar, la termenul de joi a fost prezent doar avocatul clubului Rapid, Gabriela Mina. Acesta a explicat în faţa judecătorului Petrică Arbănaş că societatea SC FC Rapid SA, care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume, are nevoie de suspendarea hotărârii de faliment pentru a accesa sumele aferente din drepturile TV.

''Veniturile clubului Rapid nu sunt lunare, precum ale altor societăţi, iar în urma calificării din acest an în Liga I poate accesa fonduri de la Liga Profesionistă de Fotbal (n. r. - peste 1 milion de euro) din drepturile TV. În cazul în care nu se va suspenda hotărârea de faliment până la 12 iulie, atunci clubul nu va putea accesa aceste sume certe şi va evolua în Liga a IV-a'', a afirmat avocatul grupării giuleştene, înainte de aflarea sentinţei.

La 14 iunie, Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanţa a ridicat la acea dată dreptul de administrare al FC Rapid SA şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare.

Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvenţă din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.