Roberto Bautista-Agut (28 ani) ocupă locul 15 în clasamentul ATP la simplu, având 5 meciuri în Cupa Davis (2 victorii şi 3 înfrângeri). Feliciano Lopez (34 ani) se află pe locul 21 mondial la simplu şi 17 la dublu, el adunând 12 meciuri în Cupa Davis la simplu (4 victorii şi 8 înfrângeri) şi 16 la dublu (8 victorii şi 8 înfrângeri). Pablo Carreno-Busta (25 ani) se află pe poziţia a 46-a la simplu şi pe locul 60 la dublu, jucând 8 meciuri pentru Spania în Cupa Davis, fără a obţine vreo victorie. Marc Lopez (34 ani) se află pe locul 18 în clasamentul ATP de dublu, iar în 9 meciuri disputate în Cupa Davis a înregistrat 4 victorii şi 5 înfrângeri (3-5 la dublu).

Întâlnirea dintre România şi Spania va avea loc în perioada 15-17 iulie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Spania conduce cu 2-1 în meciurile directe cu România, ultimul duel având loc în 1975, când ibericii s-au impus cu scorul de 3-2.

”Nu avem alt obiectiv decât acela de a recupera anul acesta locul nostru în Grupa Mondială a Cupei Davis şi am mare încredere în aceşti jucători în partida cu românii. Ştim că meciurile susţinute în deplasare sunt mereu complicate, dar Roberto, Feliciano, Pablo şi Marc, pe lângă entuziasm şi angajament, au dovedit că au şi calitate”, a declarat Conchita Martínez, citată de site-ul federaţiei spaniole de resort.

Selecţionata spaniolă se va deplasa duminică la Cluj-Napoca.

”Vom munci toată săptămâna pentru a ne adapta la condiţiile suprafeţei din România (hard, n. red.) şi ne vom pregăti pentru o echipă periculoasă, cu jucători care au experienţă internaţională”, a mai spus fosta mare jucătoare de tenis.

Câştigătoarea dintre România şi Spania se va califica la barajul pentru accederea în Grupa Mondială a Cupei Davis. Spania a fost cap de serie şi nu a jucat în primul tur al Grupei valorice 1 a zonei Europa-Africa, în timp ce România a dispus cu 4-1 de Slovenia, meci jucat în martie, la Arad.