Avertizat de forţa italienilor, Joachim Low a preferat mai degrabă un joc precaut şi a ţinut să nu se descopere în defensivă. A rezultat o primă repriză modestă, în careKhedira a ieşit accidentat după un sfert de oră, fazele importante de gol lipsind aproape cu desăvârşire. Pe final, repriza în care posesia a aparţinut Germaniei s-a mai animat, iarGomez şi Sturaro le-au dat emoţii lui Buffon, respectiv Neuer.

Germania a început mai decisă repriza secundă, iar Florenzi a avut o super intervenţie la un şut al lui Muller, acordând corner. Italienii au luat apoi 3 cartonaşe galbene în doar 3 minute, iar nemţii au forţat deschiderea scorului, reuşind în cele din urmă să puncteze în minutul 65, prin Ozil.

Mario Gomez a avut o şansă uriaşă de 2-0, iar apoi a urmat henţul stupind al luiBoateng, care a dat şansa Italiei să revină în joc. Bonucci a bătut perfect şi a marcat în minutul 78 primul său gol de la punctul cu var, din carieră. Previzibil, s-a ajuns apoi în prelungiri, unde nu a mai forţat nicio echipă.

A urmat duelul de la distanţă între Buffon şi Neuer, portarul lui Bayern având câştig de cauză, în cele din urmă. Introdus special pentru loviturile de departajare, Zaza a bătut lamentabil şi a ratat, însă nici Muller nu a înscris. Ozil, Pelle şi Bonucci au ratat şi ei, apoi a făcut-o şi veteranul Schweinsteiger. La scorul de 5-5, Neuer a apărat şutul luiDarmian, iar apoi jucătorul lui FC Koln, Jonas Hector, a trimis-o pe Germania în semifinala, cu toată că Buffon a fost aproape să respingă.

S-au executat, în total, 18 penalty-uri, ceea ce înseamnă că s-a egalat cea mai lungă serie de lovituri de departajare din istorie, care data din 1980. Şi atunci, ca şi acum, Italia a fost implicată. Acum 36 de ani, italienii pierdeau, 8-9, în faţa Cehoslovaciei. Acum, Squadra Azzurra a pierdut din nou, 5-6, în faţa Germaniei.

Astfel, pentru prima oară în istorie, Germania a eliminat Italia la un turneu final, după 9 încercări. A avut nevoie de lovituri de departajare pentru asta. Italia, în schimb, rămâne cu satisfacţia că este în continuare neînvinsă în faţa rivalei, rezultatul meciului considerându-se egal, după timpul regulamentar şi prelungiri.

Naţionala Germaniei a scris o nouă pagină de istorie după calificarea dramatică în semifinalele Euro 2016.

Mannschaftul a stabilit un nou record european după victoria contra Italiei, venită după loviturile de departajare.

A devenit prima naţională din Europa care obţine şase calificări consecutive în semifinalele unui turneu final, fie că este vorba de un Campionat Mondial sau de unul European.

Seria pozitivă a "panzerelor" a început la Cupa Mondială organizată chiar de Germania, în 2006, când naţionala lui Jurgen Klinsmann a fost eliminată în semifinale de Italia, după două goluri primite în finalul prelungirilor, în minutele 119 şi 120.

La Euro 2008, Germania lui Joachim Low a jucat chiar finala, pierdută la limită contra Spaniei, 0-1, scor care s-a repetat şi peste doi ani, în semifinalele Mondialului din Africa de Sud.

Tot în semifinale s-au oprit germanii şi la Euro 2012, după 1-2 contra Italiei, pentru ca Mondialul din 2014, din Brazilia, să le aducă nemţilor primul trofeu major după 18 ani, după o finală câştigată după prelungiri contra Argentinei.

Joachim Low a fost implicat la toate cele şase turnee de succes pentru Germania. În 2006 era "secund", iar apoi, după plecarea lui Jurgen Klinsmann în SUA, a devenit antrenorul principal al naţionalei germane.

Germania şi Italia au ajuns la lovituri de departajare în sfertul de finală de ieri seară, de la Bordeaux. Înaintea execuţiilor de la punctul cu var, statistica acestora era net în favoarea nemţilor.

Germania ajunsese de şase ori până acum în istorie la lovituri de departajare şi a fost eliminată doar o dată, prima oară: cu Cehia, în 1976. Ultimele cinci au însemnat de fiecare dată calificarea sau victoria ”panzerelor”. Cu 26 din 28 lovituri de departajare transformate în gol şi cu ultimele 23 marcate, Germania avea avantajul psihologic în faţa rivalei pe care, culmea, nu o învinsese niciodată, în opt întâlniri directe la turneele finale: 4 înfrângeri şi 4 remize.

Italia, în schimb, ajunsese de 10 ori până acum la lovituri de departajare, la turneele finale. Doar de patru ori trecuse mai departe, pierzând şase dintre ele.

Cele două combatante la lovituri de departajare, după meciul de ieri:

Germania - 6 câştigate, 1 pierdută
Italia - 4 câştigate, 7 pierdute 

Chiar şi aşa, cele două echipe s-au întrecut în ratări la loviturile de departajare: trei pentru Germania, patru pentru Italia. S-au executat, în total, 18 penalty-uri, ceea ce înseamnă că s-a egalat cea mai lungă serie de lovituri de departajare din istorie, care data din 1980. Şi atunci, ca şi acum, Italia a fost implicată. Acum 36 de ani, italienii pierdeau, 8-9, în faţa Cehoslovaciei. Acum, Squadra Azzurra a pierdut din nou, 5-6, în faţa Germaniei.

Astfel, pentru prima oară în istorie, Germania a eliminat Italia la un turneu final, după 9 încercări. A avut nevoie de lovituri de departajare pentru asta. Italia, în schimb, rămâne cu satisfacţia că este în continuare neînvinsă în faţa rivalei, rezultatul meciului considerându-se egal, după timpul regulamentar şi prelungiri.