Nicolae Juravschi, Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, prezent la ceremonia de la guvern, a remarcat solemnitatea devenită tradiţională ca primul-ministru să întâlnească olimpicii în ajunul deplasării la Jocurile Olimpice:

„Am repetat aceeaşi componenţă ca la Londra. Acum este important să îmbunătăţim poziţia. Mulţumim Guvernului şi sportivii sunt mulţumiţi pentru suportul financiar acordat, pentru majorarea premiilor şi a burselor sportive. Practic sunt primii ani când CNOS beneficiază de banii publici, ce permite să antrenăm sportivii pentru Jocurile Olimpice. Sperăm că sportivii noştri vor depune maximul efort pentru a duce faima statului nostru cu demnitate. Sunt sportivi cu experienţă mondială, naţională, sperăm ca la această ediţie a JO de la Rio să arate cele mai bune calităţi fizice. Este totul aranjat, sportivii se vor deplasa la Jocurile Olimpice pe rând, pentru a trece acea perioadă de aclimatizare cu fusul orar.”

Pavel Filip a vorbit despre responsabilitatea tinerilor sportivi care vor reprezenta ţara la Jocurile Olimpice:

„Sunt sigur că veţi depune tot efortul ca prin rezultatele obţinute pentru a provoca sentimentul de mândrie a tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, care la fel ca şi mine, cred cu tărie în succesul dvs. Suporterii aşteaptă bucurii în urma evaluării sportivilor moldoveni şi să ştiţi că ne mândrim cu voi, indiferent de rezultatele obţinute. Aşa cum poate duce faima unei ţări un sportiv, nu o poate duce nimeni. Vă doresc succese, să obţineţi rezultate remarcabile şi să fie cât mai des arborat drapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio.

21 de sportivi se vor deplasa la Rio. Jocurile Olimpice din Brazilia se vor desfăşura în perioada 5 - 21 august.