UEFA demarase o investigaţie în urma unor informaţii potrivit cărora o serie de rezultate din campionatul intern şi din competiţiile europene au fost influenţate de pariurile sportive. Potrivit presei albaneze, meciurile lui Skenderbeu cu formaţii precum Partizani, Teuta, Tirana, Vllaznia au fost vizate de către forul de conducere al fotbalului european.

Publicaţia albaneză Panorama susţine că decizia de suspendare a fost luată de Comitetul Disciplinar al UEFA încă din luna mai, dar nota oficială a UEFA este datată 1 iunie. Cel mai probabil, Skenderbeu a făcut apel în primă instanţă, dar Federaţia de Fotbal din Albania a păstrat tăcerea timp de mai multe săptămâni.

KF Skenderbeu a câştigat campionatul pentru a şasea oară consecutiv şi a precizat pe site-ul oficial că "UEFA a suspendat pe nedrept clubul pentru sezonul 2016-2017". Reprezentanţii clubului de fotbal sunt foarte siguri că dreptul de participare în cupele europene va fi recăpătat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), potrivit sursei citate.

Oficialii lui Skenderbeu au trimis deja avocaţi specializaţi la Lausanne şi susţin că ancheta UEFA este bazată doar pe informaţii de la companiile de pariuri sportive, fani şi media. Un aspect interesant este că reprezentanţii lui Skenderbeu vor apărea în faţa TAS deşi nu şi-au susţinut mai întâi, în mod oficial, cauza la Comitetul Disciplinar al UEFA.