Incidentele provocate de fani la partida cu Cehia au adus deschiderea unor proceduri disciplinare pentru federaţia din Croaţia, un răspuns final din partea UEFA urmând a veni cândva în cursul zilei de azi.

Croaţii sunt acuzaţi de "aruncarea obiectelor pe teren şi utilizarea materialelor pirotehnice", dar şi de comportament cu tentă rasistă. Din câte se pare, forul continental nu va lua o decizie foarte drastică, urmând ca o amendă şi o avertizare să fie pedeapsa UEFA.

"Am avut noroc că meciul s-a reluat, fiindcă arbitrul a vrut să îl oprească imediat. Trebuie să vedem dacă vom juca împotriva Spaniei, poate că ne vor trimite acasă, după asta. Sunt mai mulţi fani care nu iubesc echipa naţională şi nu vor avea ocazia să vadă Croaţia jucând", a spus Ivan Rakitic, la finalul meciului contra Cehiei, scor 2-2.

Ultraşii nu se vor limita însă la incidentele de la meciul de săptămâna trecută, marţi, la Bordeaux, ei plănuind o altă acţiune de sabotaj la adresa naţionalei. Concret, Mirror susţine că fanii vor face tot posibilul să introducă iar torţe pe stadion, pe care ulterior să le arunce în teren în speranţa că naţionala va fi exclusă.

Comportamentul lor huliganic are se pare şi o explicaţie. Fanii vor să tragă astfel un semnal de alarmă în legătură cu mafia din fotbalul croat. Mai exact, cu modul în care Zdravko Mamic, un personaj extrem de controversat, conduce din umbră tot ce mişcă în "sportul rege". Fost preşedintele la Dinamo Zagreb, Mamic este prietenul şi consilierul actualului preşedintele al Federaţiei croate, iar suporterii îl acuză că se ocupă de practici de tip mafiot: intermediere de transferuri dubioase, blaturi, taxe luate de la fotbalişti şi tot felul de alte îndeletniciri specifice interlopilor. Numele lui a fost asociat în ultimii 20 de ani cu o serie de scandaluri monstru în fotbalul croat, inclusiv într-un dosar similar cu "Dosarul Transferurilor" de la noi.