Robert Rainey, cunoscut drept Archie, în vârstă de 62 ani, originar din Belfast, a suferit un atac de cord, iar paramedicii prezenţi pe stadion au încercat fără succes să-l resusciteze. El este al doilea fan nord-irlandez mort de la debutul competiţiei din Franţa, după ce luni un compatriot de-al său, Darren Rodgers în vârstă de 24 ani, a căzut de la o înălţime de 8 m, de pe o faleză de la Nisa, precizează BBC. 

Familia lui Rainey a dat publicităţii un comunicat în care a precizat că acesta a murit "făcând ceea ce iubea cel mai mult". 

"Acest suporter a decedat în timp ce urmărea un meci pe stadion, iar acest lucru face ca rezultatul partidei să treacă în planul secund", a afirmat preşedintele Federaţiei nord-irlandeze de fotbal, citat de AFP. 

De menţionat că la meciul cu Ucraina, jucătorii nord-irlandezi au evoluat cu banderole pe braţ, în memoria lui Darren Rodgers, iar suporterii prezenţi în tribune au aplaudat timp de un minut, în memoria acestuia, în minutul 24 al jocului de pe Stade de la Lumieres. 

La finalul jocului de la Lyon, locul din tribună în care a decedat Robert Rainey era plin de eşarfe, drapele şi tricouri lăsate de ceilalţi fani, care au dorit să-i aducă un ultim omagiu. 

Partida dintre Irlanda de Nord şi Ucraina a fost întrerupt pentru o scurtă perioadă din cauza unei ploi torenţiale care s-a transformat în grindină.