În vârstă de 52 de ani, Dunga a revenit pe banca naţionalei carioca în 2014, după dezamăgirea produsă la Campionatului Mondial organizat chiar de Brazilia. Cu Scolari la timonă, echipa gazdă a turneului final nu doar că nu a reuşit să câştige trofeul, însă a fost şi umilit de Germania în semifinale, scor 7-1. Încă de atunci au fost multe voci care au considerat că nu este oportună revenirea lui Dunga (acesta mai antrenase naţionala în perioada 2006-2010), însă şefii Federaţiei au considerat că aceasta e alegerea corectă.

Brazilia a continuat însă să se confrunte cu probleme la nivel de naţională, rezultatele, dar mai ales jocul, nefiind pe placul fanilor cvintuplei campioane mondiale. În această seară, după o şedinţă destul de lungă, în care s-a discutat pe seama încetării colaborării, antrenorul şi mai marii Federaţiei au ajuns la un numitor comun privind rezilierea contractului.

Favorit să îi ia locul lui Dunga este Jorge Sampaoli, antrenor care a reuşit anul trecut să câştige Copa America la cârma naţionalei statului Chile. Tehnicianul negociază în această perioadă cu Sevilla, însă perspectiva antrenării celei mai celebre naţionale din lume ar trebui să cântărească decisiv.

Antrenorul anului 2015 în America de Sud, Jorge Sampaoli este în acest moment unul dintre cei mai bine cotaţi tehnicieni din lume. El a fost în contact în trecutul recent cu mai multe formaţii puternice din Europa, atât din Anglia, cât şi din Spania. Obiectivul său la cârma Braziliei va fi unul singur: cucerirea titlului mondial în 2018, în Rusia.