Misiunea celor două echipe care ne vor reprezenta în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi este una extrem de grea. Astra şi Steaua vor juca în turul III preliminar al UEFA Champions League, prima pe ruta campioanelor, iar cea de-a doua pe ruta non-campioanelor.

Locul 15 al României în clasamentul coeficienţilor o scuteşte pe Astra de emoţiile turului secund, unde vor fi prezente echipele din ţările clasate pe locurile 16-46 în acest top. Formaţiile eliminate în turul trei vor avea o oportunitate de a evolua în play-off-ul Europa League, iar cele care sunt scoase din play-off-ul Champions League merg direct în grupele Europa League. Cu 11.076 de puncte strânse, giurgiuvenii ocupă locul 153 în clasamentul coeficienţilor, iar acest lucru nu va fi suficient, probabil, pentru a fi cap de serie în turul trei preliminar.

Pentru Steaua, sansele de a ajunge în grupe nu sunt mari, în condiţiile în care Varela&Co vor intra pe culoarul non-campioanelor, unde adversarii sunt sensibil mai valoroşi. Deşi are un coeficient rezonabil în Europa (35.576), acesta nu pare să fie suficient de bun pentru a-i oferi statutul de cap de serie, măcar în turul trei preliminar. După confruntările din weekend, şansele să ajungă pe lista capilor de serie au scăzut dramatic, Nice şi Gent, formaţii care au un coeficient mai mic, pierzând. Înfrângerile lor le diminuează acestora şansele să prindă locul secund în Franţa, respectiv Belgia, unde acum Lyon sau Monaco, respectiv Anderlecht au şanse foarte mari pentru locurile 3, respectiv 2.

Turul trei preliminar al Ligii Campionilor se va juca în perioada 26-27 iulie (turul), respectiv 2-3 august (returul). Play-off-ul va avea loc în august (16-17/turul şi 23-24/returul).

Formaţiile eliminate în turul III preliminar al Ligii Campionilor vor avea o şansă în play-off-ul Europa League, iar cele care sunt scoase din play-off-ul Champions League merg direct în grupele Europa League.