De această dată, Aaron Cook, categoria 80 kg, s-a situat pe poziţia a treia premiantă la Campionatul European de taekwondo WTF desfăşurat în Elveţia.

Sportivul moldovean a avut o prestaţie excelentă şi a acces fără probleme în semifinale, etapă în care a cedat la limită, scor 0-1, în faţa reprezentantului Turciei Yunus Sari.

Astfel, atletul nostru a intrat în posesia distincţiei de bronz la cel mai important turneu continental. 

La ceremonia de deschidere a CE, preşedintele Federaţiei Mondiale de Taekwondo WTF dr. Chung Won Choue i-a înmânat lui Aaron Cook un premiu special – Cel mai bun sportiv din Europa al etapei preliminare din acest sezon.

Reamintim că anul trecut la Mondialele din Celeabinsk, Rusia, Aaron Cook a cucerit medalia de bronz, o premieră absolută pentru R. Moldova în acest gen de sport.

Apoi a urmat, pe final de sezon, distincţia de argint obţinută de Cook la prestigiosul turneu Grand Prix Final Mexic, ceea ce a însemnat obţinerea cotei pentru Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro.

Graţie prestaţiei strălucite de care a dat dovadă, talentatul taekwondist s-a învrednicit de titlul „Cel mai bun sportiv al anului 2015”, acordat de Asociaţia Presei Sportive din Moldova.