Primul set s-a decis în tie-break, acolo unde elveţianul şi-a cedat de două ori serviciul, iar Thiem a câştigat cu 7 - 2. Actul secund a fost decis de o altă greşeală la serviciu a numărului 2 ATP. Break-ul i-a fost de ajuns lui Thiem, care s-a impus cu 6 - 4.

În sferturi, austriacul va juca împotriva lui Kei Nishikori. Japonezul, clasat pe locul 6 mondial, a trecut de favoritul numărul 11, Richard Gasquet. A fost 6 - 1, 6 - 4 pentru Nishikori, care s-a oprit anul trecut în sferturile Masters-ului italian.

Rafa Nadal continuă cursa spre al optulea trofeu din carieră pe zgura de la Roma deşi a început slab meciul din optimi cu Nick Kyrgios. Australianul a reuşit break-ul încă din startul partidei, însă Nadal a egalat, iar primul set s-a decis în tie-break. Kyrgios s-a impus cu 7-3, însă nu a rezistat ritmului impus de rivalul său în actul secund.

Ibericul s-a distanţat rapid la 5-1 şi a încheiat apoi setul la 2. În decisiv, un singur break reuşit de Rafa Nadal a decis învingătorul. Fostul lider mondial a câştigat cu 6-4, după ce a fructificat chiar prima minge de meci.

"A fost o partidă complicată, la un nivel înalt şi sunt fericit cu ce am realizat până în acest moment. Sunt foarte mulţumit că am ajuns în sferturi", a declarat Nadal, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Nadal îl va înfrunta în sferturi pe Novak Djokovic, care a câştigat după un prim set dezastruos contra lui Thomaz Bellucci. A fost 6-0 pentru brazilian, iar liderul mondial a trecut cu greu la controlul partidei. Djokovic a realizat break-ul la 3-2 în setul secund şi s-a impus cu 6-3, iar jocul său a crescut abia în setul decisiv. Sârbul a câştigat cu 6-2 şi a obţinut a şasea victorie în tot atâtea meciuri jucate contra lui Bellucci.

Fără finală la Roma în carieră, britanicul Andy Murray a făcut spectacol contra lui Jeremy Chardy. Favoritul numărul 2 al competiţiei nu a cedat nici măcar un game în primul set, pe care l-a încheiat după jumătate de oră. Francezul a dat semne de revenire în actul secund: a reuşit primul break, la 3-3, însă nu a stat mult timp la conducere. Murray a câştigat trei game-uri consecutiv şi s-a impus cu 6-4. În sferturi, scoţianul îl va întâlni pe David Goffin. Belgianul l-a desfiinţat în optimi pe cehul Tomas Berdych, cu un dublu 6 - 0.

Turneul ATP de categorie Masters 1000 de la Roma se joacă în această săptămână.