”Încercăm uşor-uşor să ne revenim. Astăzi ne-am reunit, e foarte greu, atmosfera e încă apăsătoare la echipă. Nea Mircea a avut un discurs azi-dimineaţă în faţa băieţilor. În sala de şedinţe, nea Mircea a început să le explice că e un moment foarte greu, dificil pentru toată lumea, nu doar pentru jucători, ci şi pentru dânsul personal, pentru că Patrick a venit la sugestia lui. A vorbit şi cu nişte băieţi din galerie, care şi ei erau sceptici, dar acum sunt nerăbdători să joace, să câştige acest meci, pentru Patrick. Cel mai bine a sintetizat fratele lui Ekeng, la stadion, Patrick, chiar dacă a jucat puţin la Dinamo, iubea această echipă, îşi dorea să câştige această finală, a înscris un gol magnific în semifinala cu Steaua. Ca să comemorăm numele lui, e important să câştigăm această finală.

Jucătorilor le e greu şi probabil o să le mai fie o perioadă, pentru că e greu să treci peste această tragedie. O să înţeleagă şi ei impactul pe care îl va avea această finală. Sunt convins că stadionul va fi arhiplin. Vrem să câştigăm acest trofeu, ar fi a 14-a Cupă pentru Dinamo, exact numărul lui Patrick”, a declarat Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al lui Dinamo, în emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Dănciulescu a dezvăluit că o propunere făcută în studioul emisiunii moderate de Radu Naum a avut priză la conducerea şi în rândul jucătorilor şi suporterilor lui Dinamo şi, indiferent de câştigătoarea Cupei României din acest an, trofeul va pleca în Camerun, unde va rămâne lângă mormântul fotbalistului decedat la 26 de ani pe terenul din Ştefan cel Mare.

„Încercăm să ne mobilizăm atât cât putem noi, suporterii şi toată suflarea dinamovistă, pentru meciul de marţi. Nu avem ce face, dacă vrem să comemorăm memoria acestui jucător trebuie să o facem şi pentru el, să jucăm, să ne mobilizăm, să strângem rândurile, să arătăm că suntem puternici şi această Cupă să o câştigăm şi să o trimitem acolo unde el se va odihni.

Dacă noi vom câştiga finala, Cupa va fi trimisă în Camerun, unde va dăinui lângă somnul etern al lui Patrick, iar dacă va câştiga CFR, la fel, îi vom ruga să trimită acest trofeu în Camerun”, a mai spus Danciu.