A fost condusă cu 5-0 în primul set, pe care l-a pierdut cu 1-6. A urmat o revenire de senzaţie a tricolorei. În actul secund, nu i-a mai dat nicio şansă jucătoarei din Puerto Rico, s-a impus cu 6-2 şi a trimis confruntarea în set decisiv.

Puig a reuşit prima să realizeze break-ul, dar nu s-a putut bucura pentru mult timp. Bucureşteanca a restabilit repede egalitatea. Totuşi, Begu a avut mari emoţii pe final când, la 4-5 a reuşit să salveze o minge de meci şi să câştige pe serviciul adversarei.

Totul s-a decis, dramatic, la tie-break. Begu a fost mai concentrată şi a trecut cu 7-4 de sportiva clasată pe locul 62 WTA. Begu a acces astfel, pentru al doilea an la rând, în sferturile de finală ale competiţiei. 

Acesta este al treilea duel din trei, la Charleston, pe care Irina îl încheie după un maraton de trei seturi. Românca de 25 de ani de pe locul 34 WTA a stat în total pe teren 7 ore şi 39 de minute.

Românca şi-a asigurat un cec de 17.280 dolari şi 100 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe principala favorită, Angelique Kerber, într-un preambul al înfruntării dintre echipele României şi Germaniei, în Fed Cup (16-17 aprilie, Cluj-Napoca). 

Campioana de la Australian Open este cea care a eliminat-o pe Irina anul trecut, la Charleston, în aceeaşi fază a competiţiei. Cele două s-au întâlnit de 4 ori până acum, scorul fiind egal, 2-2.