”Zlatan a luat în plus 10 kg în 6 luni pe când juca la Juventus. Cred că era dopat, asta e părerea mea. Este imposibil să faci 10 kg de muşchi într-un timp atât de scurt. Cred că asta era cultura clubului la acel moment. Şi Albin Ekdal a pus 8 kg în plus la acelaşi club. Au avut un doctor care apoi a fost suspendat 22 de luni”, a declarat Karlsson pentru ziarul Aftonbladet.

Suedezul s-a declarat convins că Ibrahimovic s-a dopat, dar admite că jucătorul putea să nu fie avertizat de acest fapt: ”Nu îl acuz cu nimic pe Zlatan personal. Eu spun doar ce făcea Juventus şi l-am nominalizat pe Ibrahimovic pentru că e un nume mare. Că e vorba de el sau de altul, nu contează, el a fost dat doar ca exemplu. Ar fi păcat dacă el ar considera asta ca un atac personal. Să luăm exemplul fosta RDG, când majoritatea sportivilor era dopaţi fără ca să ştie în cunoştinţă de cauză”.

Ibrahimovic, care a jucat la Juve între 2004 şi 2006, nu a fost niciodată depistat pozitiv la un control doping, dar Karlsson opinează că în sporturile de echipă aceste teste sunt mai puţin frecvente ca în atletism spre exemplu.

De altfel, Zlatan Ibrahimovic vorbeşte în cartea sa autobiografică, ”I am Zlatan”, despre faptul că, odată ajuns la Juventus şi intrat pe mâna lui Fabio Capello, acesta a făcut din el un atacant puternic, de careu, de forţă, iar pentru asta a trebuit să câştige mult în greutate.

”Capello m-a transformat din cineva care îi face pe ceilalţi să joace în cineva care înscrie. Scot Ajaxul din tine!, mi-a strigat. Apoi m-a încredinţat asistentului său Italo Galbiati, care m-a pus să trag de 100 de ori singur la poartă. Apoi m-a pus să pun greutate pe mine şi să mă uit la casete video cu golurile lui Van Basten. Nu voia să ies prea mult din careu, voia să fiu un punct fix acolo”, a povestit Zlatan.