Episodul cu numărul 232 din El Clasico a fost precedat de un moment dedicat lui Johan Cruyff. Cei 99.000 de spectatori au creat un mozaic în memoria legendei olandeze.

Barcelona a fost prima aproape de gol, dar Suarez s-a încurcat la pasa lui Neymar. Uruguayanul putea să ia direct roşu încă din minutul 27, dar arbitrul i-a dat doar galben după ce l-a lovit pe Pepe. A fost 0-0 la pauză, iar la reluare Messi a ratat de puţin golul cu numărul 500 din carieră.

Pique a reuşit până la urmă să-l învingă pe Navas, după un corner. 6 minute a durat avantajul gazdelor - Benzema a egalat spectaculos. Galacticii au forţat pe final şi s-au bucurat degeaba la golul lui Bale, anulat pentru fault în atac.

Imediat Cristiano Ronaldo a luat la ţintă transversala, iar Sergio Ramos, avertizat încă din minutul 10, a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe. Chiar şi cu un om în minus, Realul nu s-a lăsat - Cristiano Ronaldo a tranşat El Clasico şi madrilenii s-au impus cu 2-1 pe Nou Camp.

Victorios în primul duel cu Barcelona, Zinedine Zidane a ajuns la un punct de locul 2, ocupat de rivala Atletico Madrid.