La adăpostul unui avantaj total neaşteptat din meciul tur, echipa lui Hecking a venit pe Bernabeu pentru a scrie istorie. În campionat Wolfsburg are un sezon cenuşiu, însă în Ligă tehnicianul a reuşit să îi dea strălucirea din stagiunea trecută.

Chiar şi aşa, nemţii au adoptat o strategie mult prea defensivă încă din start şi era greu de crezut că pot rezista. Poate ar fi reuşit, totuşi, dacă este să ne raportăm după primul sfert de oră, dar pe teren s-a aflat un jucător uriaş. Ronaldo, golgheterul all-time din cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume, a avut nevoie de ceva mai mult de un minut pentru a întoarce soarta dublei. În minutele '16 şi '17 CR7 a marcat, iar albii păreau de neoprit.

Nemţii şi-au revenit din pumni la timp, deşi şi-au pierdut cel mai bun jucător, Draxler, în minutul 32 (acesta fiind înlocuit de Kruse). Au reuşit să strângă rândurile şi, cu puţin noroc (generat şi de lipsa de formă a lui Benzema şi Bale), au dat senzaţia că pot împinge partida în prelungiri. Nu a fost cazul, pentru că Ronaldo şi-a desăvârşit opera cu ceva mai mult de un sfert de oră înainte de final. Portughezul a înscris dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, când toţi se aşteptau ca Bale să trimită spre poartă (poziţia era ideală pentru galez).

Ronaldo a stabilit, graţie performanţei de azi, o nouă serie de recorduri. El este în acest moment la un singur gol distanţă de recordul absolut al unui golgheter într-o ediţie de Ligă, deţinut tot de el.