Dorit insistent de Liverpool, care caută o soluţie pentru înlocuirea lui Mignolet, Ter Stegen şi-ar fi dat acordul pentru un transfer pe Etihad, acolo unde va fi antrenat de Guardiola.

Supărat că nu joacă aproape deloc în campionat pentru Barcelona, goalkeeper-ul a admis că e gata de o nouă provocare. Însă alegerea sa - anunţată exclusiv azi de Daily Telegraph, o sursă de încredere - pare puţin ciudată, în condiţiile în care nici la City nu va avea postul de titular asigurat, în condiţiile în care Joe Hart e numărul unu.

Chiar şi aşa, germanul l-a refuzat pe Klopp, Guardiola asigurându-l că pentru el nu există titulari şi rezerve. Ter Stegen speră să îi ia faţa lui Hart şi, chiar dacă nu va reuşi, va avea ocazia să apere mult mai des decât la Barcelona. Englezii evoluează în mai multe competiţii, astfel că se vor crea premisele pentru a avea mai multe minute în picioare.

"Vreau să fac următorul pas şi să joc mai mult. Aşa că situaţia e clară: dacă nu se schimbă nimic, trebuie să discutăm", declara portarul în urmă cu doar câteva zile.

În vârstă de 24 de ani, Ter Stegen a jucat în acest sezon 20 de partide pentru Barcelona, dar numai 4 în La Liga. Claudio Bravo are 29 de partide, 26 în campionat. Sezonul trecut, portarul german venit în 2014 de la Moenchengladbach n-a jucat niciun minut în Primera, dar a fost titular în Champions League. Contractul lui ter Stegen cu Barcelona expiră în 2019.

Barcelona - Real Madrid se joacă sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 21:30.