Federaţia Româna de Fotbal a încasat 8 milioane de euro din partea celor de la UEFA pentru calificarea la turneul final care va fi găzduit la vară de Franţa, iar 3.3 milioane de euro vor ajunge în buzunarele "tricolorilor". Conform Gazetei, FRF a început de aproape două săptămâni să vireze banii, deşi în cazul celor din staff există câteva probleme.

Dacă în trecut banii se împărţeau în funcţie de numărul de minute jucate de fiecare tricolor, sistemul s-a schimbat odată cu această ultimă campanie de calificare. Fiecare partidă a fost premiată cu 330.000 de euro, indiferent de numele adversarului. Titularii au primit sume fixe, rezervele au încasat jumătate din suma primită de titulari, iar cei care au rămas în afara lotului un sfert.

Astfel, Dragoş Grigore şi Vlad Chiricheş vor primi câte 185.000 de euro, sumă cu peste 100.000 de euro mai mică decât ar fi primit dacă s-ar fi ţinut cont de vechiul sistem de premiere. Modelul actual a fost ales pentru a nu crea discrepanţe majore între "tricolori".

Există însă şi probleme. 11 oameni printre care Dan Apolzan, magazinerul şi toţi cei din întreg corpul medical n-au primit încă niciun ban, iar asupra lor se fac presiuni pentru a accepta diminuarea procentelor. Ei ar trebui să primească în mod normal sume cuprinse între 25% şi 50% din plafonul maxim al jucătorilor.