Halep (24 ani), numărul cinci mondial şi deţinătoarea titlului la Indian Wells, a stat pe teren doar 46 de minute. Românca a început bine meciul şi a câştigat contra serviciului chiar în game-ul de debut. Apoi, însă, Strycova a jucat agresiv şi a reuşit să ia trei game-uri la rând.

Deşi incomodată de jocul arţăgos al adversarei, Halep a reuşit să lungească schimburile şi să aibă mai multă răbdare, aşa cum Darren Cahill i-a sugerat la intervenţia din primul set (Strycova conducea atunci cu 3-2), iar greşelile neforţate ale cehoaicei au venit. Halep a reuşit o serie de cinci game-uri consecutive şi a încheiat primul set în 40 de minute, cu 6-3.

Simona a luat la zero game-ul de debut al setului secund, după care Strycova (29 ani, 37 WTA) a renunţat. Strycova a avut mai multe lovituri direct câştigătoare, 5-2, dar şi mult mai multe erori neforţate, 26-16.

Halep o conduce acum pe Strycova cu 2-1 la meciurile directe, după ce aceasta s-a impus în prima partidă, în 2010, în optimi la Paris, cu 6-1, 6-4, iar Simona a câştigat în 2014, în primul tur la Beijing, cu 6-1, 6-4.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 128.215 dolari şi 215 puncte WTA, urmând ca în sferturi să joace contra învingătoarei dintre americanca Serena Williams, liderul mondial, şi Katerina Bondarenko (Ucraina).

Serena Williams are 6-1 în meciurile directe cu Halep, ultima victorie datând de anul trecut, de la Cincinnati, 6-3, 7-6 (5) în finală. Singurul succes al româncei s-a înregistrat în 2014, în grupe, la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 6-0, 6-2. Cele două ar fi trebuit să se întâlnească şi anul trecut la Indian Wells, dar Serena s-a retras înaintea meciului din semifinale.

Halep a învins-o pe Bondarenko (70 WTA) în singura lor confruntare, anul trecut, la US Open, în turul al doilea, cu 6-3, 6-4.