Anticipând că jucătoarele vor fi întrebate în conferinţele de presă despre situaţia Mariei Şarapova, WTA a realizat un set de răspunsuri standard pe care le-a înmânat participantelor la Indian Wells. Sports Illustrated a intrat în posesia acestor documente şi le-a făcut publice.

WTA a anticipat mai multe întrebări şi le-a cerut participantelor la concursul din California să ofere răspunsuri standard. Iată documentul oficial trimis de WTA fiecărei jucătoare:

“Dincolo de informaţiile din final, veţi găsi o scurtă listă de întrebări şi răspunsuri pentru subiectele cheie pe care ne aşteptăm să le abordeze presa. Pentru orice alte probleme, nu ezitaţi să ne contactaţi.

Întrebare: Crezi că Maria Şarapova ar trebui suspendată?
Răspuns: Cred că e important ca Programul Antidoping din tenis să urmeze procedurile standard în astfel de situaţii. WTA va susţine orice decizie luată în acest proces.

Întrebare: Ai fost surprinsă că s-a întâmplat asta cu Maria?
Răspuns: Toate jucătoarele au primit lista substanţelor prohibite din 2016, de la WADA şi ITF. Este responsabilitatea jucătoarelor să cunoască regulile.

Întrebare: Dacă Maria nu va mai juca niciodată, cât de grea e această lovitură pentru WTA.
Răspuns: Nu pot face speculaţii. Cred că e important să se termine ancheta şi să se ajungă la judecată.”

Acestea au fost doar câteva dintre întrebările şi răspunsurile din documentul WTA, multe regăsindu-se, ulterior, sub diferite forme, în conferinţele de presă de la Indian Wells.