A fost a treia victorie consecutivă pe care echipa lui Diego Simeone a obţinut-o pe Santiago Bernabeu, un record istoric pentru La Liga. De asemenea, Atleti nu pierde de şase meciuri în faţa marii rivale, în campionat.

Prima ocazie a meciului i-a aparţinut lui Varane. În minutul 17, francezul a trimis cu capul pe lângă poartă, după o centrare a lui Kroos. Peste un sfert de oră, Cristiano Ronaldo a executat o lovitură liberă din poziţie bună, dar Oblak a fost atent şi a respins.

Replica oaspeţilor a venit în finalul primei reprize. În minutul 40, Griezmann l-a întins serios pe Navas, pentru ca portarul costarican să aibă o nouă intervenţie decisivă câteva minute mai târziu, când Koke a încercat să-l surprindă cu un şut la colţul scurt.

Partea secundă a debutat cu ocazia mare a lui Ronaldo, care nu a nimerit poarta din interiorul careului, în minutul 48. Cinci minute mai târziu, Griezmann a marcat golul care se va dovedi decisiv, după o combinaţie splendidă cu Filipe Luis.

Ronaldo putea egala în minutul 68, dar nu a fost inspirat când a trimis cu capul, din centrarea lui Carvajal.

Cu un sfert de oră înainte de final s-a petrecut cea mai controversată fază a meciului. Gazdele au cerut penalty, după intervenţia lui Gabi asupra lui Danilo, dar centralul nu a acordat nimic.

S-a terminat 1-0, iar Zidane a suferit primul eşec ca antrenor al Realului, chiar împotriva rivalei din oraş.