„Ori e duşmănie la Curtea de Apel, ori e duşmănie din partea serviciilor militare. Daca e aşa, nu avem nicio şansă, eu sunt praf în faţa lor, în sensul că nu am forţa să mă bat cu ei. Dacă au intervenit aici, intrervin şi în partea cealaltă. Şi dacă e aşa, atunci e faliment", a declarat Becali într-o conferinţă de presă.

Totuşi, mai devreme, Becali folosise un ton mai optimist şi era convins că poate merge mai departe cu succes, indiferent de sentinţa definitivă.

„Dacă judecătorul spune că e alb cărbunele, eu ce să fac? Merg mai departe. O să schimb şi numele. FCSB va deveni Fotbal Club Sportiv Becali", a precizat Becali.

„N-am ce să negociez. Nu cumpăr minciuna. Nu dau bani ca să şterg nedreptatea şi minciuna. De ce Guvernul a scos la vânzare sigla? Au trecut 6 luni şi nu au făcut nimic”,  afirmă Gigi Becali.

Decizia de azi vine în contextul în care, de ceva mai mult de o săptămână, CSA Steaua a anunţat că din 2017 va pune bazele unui proiect cu o echipă de fotbal ce va pleca din Liga a 4-a şi care se va bucura de siglă, nume şi palmares (până în 2002, inclusiv).

În 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

FC Steaua a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.