Infantino a declarat, într-un interviu acordat pentru Gazzetta dello Sport, că vrea ca Mondialul dedicat echipelor de club să fie mutat din luna decembrie în luna iunie, iar la acesta să participe 32 de echipe, într-un format similar cu cel după care se desfăşoară în prezent Cupa Mondială a echipelor naţionale.

”În fotbalul de astăzi nu este vorba doar despre Europa şi Africa de Sud. Lumea s-a schimbat, de aceea trebuie să facem ca această Cupă Mondială a cluburilor să fie mai interesantă atât pentru echipe, cât şi pentru fanii de pe întreaga planetă.

Noi asta încercăm să facem prin crearea unui turneul care să fie mult mai atractiv decât actualul, cu mai multă calitate printre participanţi. Asta va atrage mai mulţi sponsori şi mai multe companii de televiziune din întreaga lume”, a declarat Infantino.

Anticipând probabil reacţia marilor cluburi europene, care probabil se vor plânge de această propunere, invocând calendarul încărcat, preşedintele FIFA a venit deja cu o sugestie, aceea ca La Liga, de exemplu, să treacă la un format cu doar 18 echipe:

”Liga spaniolă cu 20 de echipe nu reprezintă cea mai bună formulă, nici pentru calendar, nici din alte considerente”, a adăugat Gianni Infantino.

În prezent, la Cupa Mondială a Cluburilor participă campioanele continentale, plus o reprezentantă a ţării organizatoare. De cele mai multe ori, în ediţiile precedente, câştigătoarea UEFA Champions League a triumfat, după o finală în care a învins-o pe campioana Copei Libertadores. Deţinătoarea trofeului este campioana Europei din 2015, FC Barcelona, care a câştigat finala de anul trecut cu 3-0 în faţa lui River Plate (campioana Americii de Sud).