În sezonul trecut, Manchester City, care a fost mult timp deficitar, iar în 2014 a fost condamnat de UEFA în cadrul fair-play-ului financiar, a realizat un beneficiu de 20,4 milioane de lire sterline (aproximativ 22,7 milioane de euro).

Veniturile din drepturile TV au crescut cu 19%, ajungând la 161 milioane de lire sterline (146,5 milioane de euro), veniturile "în ziua meciului" (incluzând mai ales vânzarea biletelor) au crescut de la 43 la 52,5 milioane de lire sterline (în jur de 58,6 milioane de euro), iar celelalte venituri comerciale au crescut de la 351 la 391 de milioane de lire sterline (circa 436,2 milioane euro).

Potrivit preşedintelui lui City, Khaldoon Al-Mubarak, în sezonul trecut calificarea în semifinalele lucrativei Ligi a Campionilor a însemnat, mai mult decât clasarea pe locul 4 în campionat, un moment cheie în procesul de dezvoltare a clubului.

Comparativ, Real Madrid, unul dintre concurenţii săi pe scena europeană şi clubul considerat cel mai puternic din lume, a anunţat la începutul lui octombrie că a generat venituri de 620,1 milioane de euro în aceeaşi perioadă.

"Cred că sezonul 2016-17 va însemna începutul unei noi faze în evoluţia lui Manchester City", a estimat Al-Mubarak, citat în comunicat. "Dispunem de efectivul, de antrenorul şi de infrastructura care ne pot permite să realizăm lucruri mai în Anglia şi în Europa anii următori", a adăugat el.

Antrenată din vară de Pep Guardiola, City este lider în Premier League după opt etape.