Astfel, britanicul îl va întâlni în ultimul act pe Novak Djokovic, care a trecut în prima semifinală de elveţianul Roger Federer.

Semifinala dintre Murray şi Raonic a durat 4 ore şi două minute, iar canadianul a încheiat partida cu mari probleme fizice. Raonic a primit îngrijiri medicale în timpul setului patru şi a părăsit Rod Laver Arena pentru un time-out medical luat la vestiare.

Murray a terminat partida de vineri cu 38 de lovituri câştigătoare şi28 de erori neforţate, în timp ce Raonic a avut bilanţ negativ: 72de lovituri câştigătoare şi 78 de erori neforţate.

Britanicul va disputa, duminică, a cincea sa finală la Australian Open şi va încerca să câştige în premieră trofeul, după ce în2010, 2011, 2013 şi 2015 a pierdut ultimul act.

Novak Djokovic îl conduce pe Andy Murray cu 21-9 în întâlnirile directe, iar trei dintre victoriile sârbului au venit chiar în finala de la Melbourne Park. 
"A fost un meci foarte greu. Retururile au fost cheia meciului. Am avut şansă, pentru că în final Raonic nu a mai jucat la acelaşi nivel, a avut clar probleme cu deplasarea în teren", a declarat, la finalul partidei, Andy Murray.