Bascii au jucat foarte bine în prima repriză şi au crezut că pot face surpriza, mai ales după golul marcat de către Inaki Williams, din pasa excelentă a lui Aduriz(12). Între timp, elevii lui Luis Enrique păreau complet debusolaţi. Doar Neymar a mai încercat ceva, aşa cum s-a întâmplat şi la faza din minutul 38, când catalanii au cerut penalty după o deposedare a lui Laporte asupra brazilianului. În rest, mai nimic pentru gazde, care au intrat în avantaj la pauză.

Muştruluiţi la pauză de Enrique, catalanii au început altfel partea a doua. Servit de Messi şi ajutat de căderea lui Balenziaga, Suarez a egalat în minutul 53. Catalanii au preluat conducerea în minutul 81, prin Pique iar fanii de pe Camp Nou au mai avut parte de un gol până la final, autor Neymar, care a finalizat direct la vinclu. În minutul 74, însă, Barca putea rămâne în 10, dacă Suarez primea al doilea cartonaş galben şi era eliminat.

Astfel, datorită acestui nou succes, Barcelona s-a calificat după 5-2 la „general” şi va bifa a şasea semifinală consecutiva în Cupa Regelui.