Este vorba de partida de la Masters-ul de la Paris disputată împotriva lui Fabrice Santoro, încheiată cu înfrângerea sârbului, cu 3-6, 2-6. La momentul respectiv, Nole avea 20 de ani şi era ocupantul numărului 3 mondial, în timp ce jucătorul retras în 2010 se afla pe poziţia a 39-a ATP.

Djokovic a negat aceste acuzaţii, într-o conferinţă de presă susţinută la Melbourne: "În aceste zile, sunt multe speculaţii şi aceasta este principala poveste a momentului. Nu am nimic de spus. Am vorbit despre aceste probleme cu două zile în urmă. Până când cineva va veni cu o dovadă, este doar o speculaţie pentru mine.

Ce poate fi de spus? Am pierdut acel meci. Dacă încercaţi să creaţi o poveste legată de acel meci sau despre celelalte meciuri pe care jucătorii de top le pierd în rundele inaugurale e absurd. Oricine poate inventa o poveste după fiecare meci.

Nu au fost foarte multe meciuri pe care jucătorii de top le-au pierdut în rundele inaugurale, în ultima decadă. Nu se bazează pe nicio dovadă. Sunt doar speculaţii", a comentat Novak.

Acuzaţiile italienilor vin la două zile după ce englezii de la BBC au anunţat că Tennis Integrity Unit a primit plângeri repetate cu privire la 16 jucători din Top 50 ATP, inclusiv în privinţa unor meciuri disputate de aceştia la turnee de Grand Slam.

Nole a recunoscut şi el că a fost victima unei tentative de corupţie, în 2007, la turneul de la Sankt Petersburg.

Novak Djokovic a ajuns deja în turul 3 la Australian Open, după ce a trecut de Quentin Halys, în 3 seturi, 6-1, 6-2, 7-6. Următorul adversar al acestuia va fi Andreas Seppi (favorit 28).