VIDEO

Societatea civilă este indignată de condiţiile elaborate pentru şefia la Direcţiile municipale

Societatea civilă este indignată de condiţiile elaborate pentru şefia la Direcţiile municipale
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 27.02.2018 21:56
Cele şapte direcţii din cadrul Primăriei Chişinău, care au rămas fără şefi în ultima perioadă, vor fi conduse de către persoane agreate de autorităţi. Este opinia reprezentanţilor societăţii civile, potrivit cărora, concursul anunţat pentru ocuparea funcţiilor vacante a fost unul de ochii lumii. În replică, purtătorul de cuvânt al Primăriei capitalei spune că totul s-a făcut în conformitate cu legea.

Reprezentanta Asociaţiei "Părinţi solidari" a vorbit şi despre numirile recente, fără concurs, la întreprinderile municipale.

Potrivit Alei Revenco, este o încălcare flagrantă şi felul în care angajaţii direcţiilor municipale sunt demişi. Revenco afirmă că în opinia ei, această practică este pentru a elibera locurile pentru altcineva, dar nu pentru a face ordine în Primărie.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Chişinău nu este de acord cu afirmaţiile respective.

În ceea ce priveşte condiţiile pentru concurs, Vadim Brânzăniuc spune că acestea sunt prevăzute expres de lege.

Mâine este ultima zi în care pot fi depuse actele pentru şefia la Direcţia pentru protecţia drepturilor copilului, Direcţia transport public şi căi de comunicaţie, Direcţia locativ-comunale şi amenajare, Direcţia finanţe, Direcţia educaţie, tineret şi sport, Direcţia comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii şi la Direcţia autorizare şi disciplină în construcţii a Primăriei municipiului Chişinău.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI