VIDEO

Cinci turci, reţinuţi în RM pentru trafic de droguri; Poliţiştii de frontieră au ridicat 84 de kg de heroină

Cinci turci, reţinuţi în RM pentru trafic de droguri; Poliţiştii de frontieră au ridicat 84 de kg de heroină
Sursa: jurnal.md Foto: border.gov.md 26.02.2018 12:49
Cinci turci, care făceau parte dintr-un grup criminal organizat specializat în trafic internaţional de droguri, au fost reţinuţi. Reţinuţii sunt bănuiţi că ar fi organizat şi efectuat transporturi internaţionale de heroină în cantităţi deosebit de mari, cu tranzitarea teritoriului Republicii Moldova.

„În februarie 2018, grupul infracţional a pregătit o cantitate de heroină, care a fost transportată din Istanbul în Republica Moldova, cu un camion ce avea ca încărcătură - roşii. Traseul urmat de acesta a fost Bulgaria – România – Republica Moldova, fiind înregistrat la intrarea în ţară prin punctul de trecere Leuşeni-Albiţa. De menţionat că livrarea controlată a drogurilor din Turcia s-a realizat în conlucrare cu autorităţile bulgare şi române, pe tot parcursul drumului camionul fiind supravegheat non-stop”, se arată într-un comunicat.

După monitorizarea grupului, pe 23 februarie curent, au fost prinşi în flagrant doi indivizi, în timp ce extrăgeau heroina din locurile special amenajate ale remorcii. După reţinere, au fost prinşi încă trei persoane, care ar fi implicate în traficul internaţional de droguri.

În urma percheziţiilor au depistate şi ridicate 84 de kg de heroină. Întreaga cantitate de droguri, estimată preventive la suma de 5 milioane de euro.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI