Reprezentanţii Ministerului Situaţii Excepţionale al Federaţiei Ruse au anunţat că accidentul de circulaţie s-a produs în regiunea Kaluga, raionul Meşciovsk, pe traseul M-3 km 234. Potrivit informaţiilor, impactul s-a produs între două autoturisme de model Volkswagen Golf şi Volkswagen Pasat.

În urma accidentul, a fost rănit şi conducătorul auto al autovehiculului Volkswagen Golf, în vârstă de 34 de ani, cetăţean al Republicii Moldova. Acesta a suferit traumatisme, fiind internat la spital.

Alte patru persoane, cetăţeni străini, s-au ales cu diferite traumatisme, fiind internaţi la un spital din regiune.

Conform Serviciului Situaţiilor Excepţionale din RM, mai mulţi ofiţeri din cadrul Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI vor pleca astăzi în Federaţia Rusă, pentru a aduce acasă cadavrele cetăţenilor moldoveni.

Totodată, angajaţii IGSU vor monitoriza starea conducătorului auto, care a suferit traumatisme şi vor organiza transportarea acestuia în Republica Moldova pentru îngrijiri medicale ulterioare.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va organiza toate procedurile de rigoare pentru a repatria victimele, fiind în contact permanent cu autorităţile Federaţiei Ruse.