Primul caz a avut loc ieri în satul Doina, raionul Cahul. O femeie în vârstă de 91 de ani a decedat după ce în locuinţa acesteia a izbucnit un incendiu. Flăcările a mistuit lenjeria de pat, iar în interiorul încăperii a fost găsit cadavrul proprietarei. Pompierii nu au fost solicitaţi pentru  intervenţie, întrucât focul s-a stins singur, însă ulterior specialiştii au fost solicitaţi pentru investigaţii. Din primele cercetări se presupune că incendiul a izbucnit în urma exploatării cu defecţiuni a sobei din casă.

Un alt caz tragic a avut loc în localitatea Grimeşti, raionul Briceni. Aici un bărbat în vârstă de 64 de ani a decedat după ce cel mai probabil a adormit cu ţigara aprinsă. În urma incendiului a fost afectat bunurile materiale din interiorul unei odăi.

Tot imprudenţa în timpul fumatului a făcut o victimă şi la Călăraşi. Un bărbat în vârstă de 56 de ani a murit în propria locuinţă.  Cadavrul acestuia a fost depistat de vecini. Primele cercetări arată că incendiul ar fi pornit de la o ţigară nestinsă.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI atenţionează oamenii să respecte cu stricteţe regulile antiincendiare şi să evite fumatul în locuinţe. În caz de situaţii de risc persoanele sunt rugate să apeleze 901. Conform datelor statistice ale IGSU de la începutul anului în Republica Moldova au avut loc 158 de incendii în care au decedat 23 de persoane.