Cazul Andrei Brăguţă: Şeful Serviciului medical al Penitenciarului numărul 13 şi vicedirectorul Penitenciarului 16, demişi

Cazul Andrei Brăguţă: Şeful Serviciului medical al Penitenciarului numărul 13 şi vicedirectorul Penitenciarului 16, demişi
Sursa: jurnal.md Foto: crimemoldova.md 08.09.2017 20:06
Daţi afară de la serviciu după moartea lui Andrei Brăguţă. Este vorba despre şeful Serviciului medical al Penitenciarului numărul 13 şi vicedirectorul Penitenciarului 16. Un coleg al celui din urmă a fost sancţionat. Deciziile au fost luate în urma unor anchete interne deschise pe numele acestora. 

Cei trei ar putea să se aleagă cu dosare penale. Tot în cazul Brăguţă, ieri, un deţinut şi trei gardieni au primit mandate de arestare a câte 30 şi, respectiv, 20 de zile. Andrei Brăguţă, în vârstă de 32 de ani, a murit la sfârşitul lunii august, în timp ce se afla în penitenciarul 16.

El a fost reţinut după ce s-a luat la ceartă cu poliţiştii de patrulare, în timp ce venea de la Bălţi la Chişinău. În izolator a fost chemat serviciul 903, iar medicii au insistat asupra transportării lui Brăguţă la spital, dar poliţiştii au refuzat.

Deşi era la evidenţa medicului psihiatru, el a fost plasat în arest, iar judecătorul de instrucţie a decis eliberarea unui mandat de arestare pe un termen de 30 de zile. Oficial, bărbatul a murit de „insuficienţă respiratorie, bronhopneumonie purulentă”. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI