Scopul proiectului este de a contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei prin informarea, în special a femeilor de vârstă fertilă, a gravidelor şi mamelor în perioada de alăptare şi a minorilor despre consecinţele fumatului pentru sănătate.
 
Conform Regulamentului, pe fiecare pachet şi pe orice ambalaj exterior al produselor din tutun autohtone sau de import vor fi imprimate avertismente de sănătate în limba română.

Avertismentul de sănătate combinat acoperă 65% din aria externă a feţei anterioare şi 65% din aria externă a feţei posterioare a pachetului unitar, precum şi ale oricărui tip de ambalaj exterior pe care este imprimat. 

Textul „Fumatul ucide. Renunţă acum!” se va imprima în partea de jos pe una din feţele laterale ale pachetului unitar şi ale ambalajului exterior şi va acoperi 30% din partea laterală pe care este imprimat.

Totodată, mesajul de informare „Fumul de tutun conţine peste 70 de substanţe ce cauzează cancer” este imprimat în partea de jos pe cealaltă parte laterală a pachetului unitar şi a ambalajului exterior şi acoperă 30% din partea laterală pe care este imprimat.

Avertismentele vor ocupa întreaga suprafaţă rezervată lor şi nu pot fi comentate, parafrazate sau însoţite de alte texte sau imagini. Acestea se vor încadra într-un chenar negru cu lăţimea de 1 mm care este inclus în interiorul suprafeţei rezervate pentru avertismente.

De precizat că toate pictogramele pentru avertismentele textuale au fost autorizate de Guvernul Australiei şi Canadei, iar restul pictogramelor au fost elaborate în cadrul Grupului de lucru instituit pentru elaborarea regulamentului sanitar. La fel, va fi creată biblioteca electronică de unde agenţii economici vor prelua modelele de avertismente de sănătate.