Oamenii spun că nu vor mai avea unde să-şi pască animalele din gospodării, iar alesul local ar trebui să fie demis pentru că ar fi acţionat ilegal. Pe de altă parte, primarul satului respinge acuzaţiile ce i se aduc.

Oamenii şi-au dat întâlnire în faţa Casei de Cultură a satului Rădeni. Localnicii afirmă că primarul a acţionat fără consimţământul lor. La un moment dat, la adunare a venit şi primarul localităţii, Petru Răbdău. Sătenii l-au întâmpinat cu scandări.

Localnicii au apelat şi la un jurist, care le-a explicat schema prin care, în urma unor decizii adoptate de Consiliul sătesc, ar fi fost înstrăinate păşunile. Potrivit actelor, primarul a vândut nouă hectare de pământ unei persoane juridice, de la care a încasat aproximativ 160 de mii de lei, iar alte 130 de hectare urmează să fie scoase la licitaţie. Cu toate acestea, primarul le-a declarat sătenilor că nu a încălcat legea, iar pământurile sunt în continuare în proprietatea Primăriei.

Localnicii s-au arătat nemulţumiţi şi de faptul că, după o conferinţă de presă susţinută la Chişinău de către membrii grupului de iniţiativă din Rădeni, primarul le-a expediat câte o scrisoare în care le-a cerut dezminţirea informaţiei şi câte 50 de mii de lei drept despăgubire morală. În urma adunării, locuitorii satului au întocmit şi un proces-verbal. Primarul le-a declarat sătenilor că documentul va fi examinat la următoarea şedinţă a Consiliului local, iar apoi le va comunica rezultatul discuţiilor.