Update

Noi percheziţii la Guvern: Descinderile au loc în dosarul în care este vizat viceministrul Economiei, Triboi, reţinut pentru abuz de putere

Noi percheziţii la Guvern: Descinderile au loc în dosarul în care este vizat viceministrul Economiei, Triboi, reţinut pentru abuz de putere
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 01.04.2017 11:32
13:09
Update

Patru persoane reţinute în dosarul lui Triboi: În custodia CNA a ajuns chiar şi şoferul viceministrului Economiei

Încă două persoane au fost reţinute, cu puţin timp în urmă, de procurori şi ofiţerii CNA în urma percheziţiilor de astăzi.

Este vorba despre unul dintre şoferii viceministrului Economiei, tot el şi angajatul agentului economic, care ar fi fost gestionat din umbră de deminitar, dar şi directorul companiei care a dat în locaţiune întreprinderii „Furnizarea Energiei Eelectrice - Nord” imobilul cumpărat de la Moldtelecom.

În această dimineaţă, au fost reţinuţi consilierul viceministrului Economiei şi directorul FEE - Nord. Aceştia se vor afla în custodia CNA pentru 72 de ore.

În prezent, cele patru persoane sunt audiate de procurori pentru complicitate la comiterea abuzului de putere, fapt care a prejudiciat statul în proporţii deosebit de mari.

Astăzi, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au efectuat mai multe acţiuni de urmărire penală în dosarul viceministrului Economiei. Percheziţii au avut loc la domiciliile celor patru persoane, în automobilele lor, da şi în unele birouri ale Ministerului Economiei, în sediul Guvernului.

12:17
Update

Unul dintre consilierii lui Triboi şi directorul întreprinderii „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, REŢINUŢI

Două persoane au fost reţinute în dosarul în care este vizat viceministrul Economiei, Valeriu Triboi.

Este vorba despre unul dintre consilierii demnitarului şi directorul întreprinderii „Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

Acţiunile procurorilor şi ale ofiţerilor CNA continuă.

Noi perchezitii în clădirea Guvernului. Este vorba despre dosarul în care este vizat viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, reţinut ieri pentru abuz de serviciu.

La această ora au loc percheziţii în mai multe locuri, inclusiv în clădirea Guvernului, în unele birouri ale Ministerului Economiei.

Precizăm că, în urma percheziţiilor de ieri, a fost reţinut viceministrul Economiei, Valeriu Triboi. Demnitarul care este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari va rămâne în custodia CNA pentru 72 de ore.

Procurorii au stabilit că bănuitul, abuzând de funcţia sa, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape 1 000 000 de lei. Ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord. 

Prin abuz de putere, bănuitul ar fi dat indicaţii unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul dat în locaţiune din contul acesteia. Potrivit documentelor administrate de anchetatori, pentru reparaţia clădirii au fost alocate 4 000 000 de lei. 

A fost iniţiată o urmărire penală pentru abuz de putere, infracţiune ce prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI