Municipalitatea cere majorarea cu 3 milioane de euro a împrumutului pentru reparaţia drumurilor

Municipalitatea cere majorarea cu 3 milioane de euro a împrumutului pentru reparaţia drumurilor
Sursa: www.jc.md Foto: jc.md 27.03.2017 17:12
Pentru 14,3 km de drum din Chişinău suma de 31,5 milioane de euro, destinată reabilitării a şase drumuri selectate nu este suficientă, iar bugetul municipal nu are resurse proprii pentru a achita lucrările suplimentare. De aceea Direcţia Generală Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei Chişinău relevă printr-o notă informativă semnată de Igor Gamreţki „necesitatea majorării valorii împrumutului a contractului de împrumut dintre mun. Chişinău şi Banca Europeană de Dezvoltare (BERD), nr. 42218 din 02.12.2014” cu 3,0 milioane de euro. Unii consilieri municipali spun că vor vota iniţiativa doar cu anumite condiţii, alţii nu o vor vota.

Prin urmare, un km de drum renovat în Chişinău va costa municipalitatea nu 2.202.797 milioane de euro, ci 2.412 587, dacă reprezentanţii CMC vor vota majorarea împrumutului cu 3 milioane de euro. Printr-o notă informativă către Consiliul municipal Chişinău (CMC), Direcţia Generală Transport Public şi Căi de Comunicaţie (DGTPCC), semnată de şeful acesteia Igor Gamreţki, informează că pentru a finaliza lucrările de reparaţie şi renovare pentru străzile incluse în BERD 2 – str. Tighina, Alexandru cel Bun şi 31 August 1989, este necesară contractarea a încă 3,0 milioane de euro la împrumutul iniţial BERD, necesare pentru executarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de alimentare cu apă şi de epurare a apelor uzate şi pentru supravegherea lucrărilor din cadrul Proiectului „Chişinău- Proiect Sectorial de Drumuri Urbane”.

În nota informativă mai scrie că, din totalul contribuţiei primăriei – 9,5 milioane de euro destinaţi pentru utilităţile de apeduct şi canalizare menajeră, primăria mun. Chişinău „situaţia financiară actuală nu permite finanţarea unor astfel de lucrări pentru pachetul BERD2 de străzi”.

Continuarea articolului pe Jurnal de Chişinău.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI