Avocată reţinută în flagrant de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie

Avocată reţinută în flagrant de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie
Sursa: jurnal.md Foto: shutterstock.com 09.02.2017 08:09
O avocată a fost reţinută de ofiţerii DGT „Sud” a CNA şi procurorii anticorupţie. Femeia este bănuită de trafic de influenţă.

Potrivit denunţătorului, apărătoarea ar fi pretins şi primit 1500 de euro de la mama unui deţinut, susţinând că ar putea influenţa persoane publice din cadrul Procuraturii şi Judecătoriei sectorului Rîşcani din Chişinău, în vederea absolvirii bărbatului de executarea pedepsei. Acesta, condamnat la 4 ani de închisoare pentru huliganism, îşi executa pedeapsă într-un penitenciar de tip semiînchis.

Reţinerea în flagrant delict a avocatei a avut loc în biroul de serviciu al acesteia, după primirea mijloacelor financiare transmise sub controlul CNA, 600 de euro din cei 1 500 de euro extorcaţi. Aceasta a predat banii benevol, fiind reţinută pe un termen de 72 de ore.

Actualmente se întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală în vederea documentării activităţii infracţionale a femeii.
O cauză penală a fost pornită pe acest caz. Dacă va fi găsită vinovată, bănuita riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unităţi convenţionale - echivalentul sumei de 200 000 de lei.
 
Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Serviciul „Sud” al Procuraturii Anticorupţie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI