FOTO

Campania de prevenire a înecurilor în urma prăbuşirii sub gheaţă continuă; Mai mulţi copii din Bălţi, instruiţi de salvatori

Campania de prevenire a înecurilor în urma prăbuşirii sub gheaţă continuă; Mai mulţi copii din Bălţi, instruiţi de salvatori
Sursa: jurnal.md Foto: DSE/Facebook 25.02.2017 13:50
Mai mulţi copii din cadrul gimnaziului nr.7 din Bălţi au învăţat cum pot preveni înecurile în cazul prăbuşirii sub gheaţa subţire a bazinelor acvatice. Instruirile teoretice şi practice au fost făcute de scafandrii Detaşamentului Căutare Salvare nr. 2 al Serviciului Situaţii Excepţionale.

Specialiştii vorbit despre riscul prăbuşirii sub gheaţă în cazul temperaturilor pozitive ale aerului, dar şi despre principalele măsuri de salvare a celor care au căzut pradă gheţii.

Elevii au încercat să-şi salveze colegii după ce au însuşit metodele propuse de salvatori. Mai mult, copii au avut parte de o  prezentare a echipamentului din dotarea specialiştilor.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI continuă campania de prevenire a înecurilor în urma prăbuşirii sub gheaţă. Săptămâna trecută, un grup de copii din Chişinău au avut parte de o instruire practică organizată la Şcoala Securităţii.

Conform datelor operative, de la începutul anului 2017, două persoane şi-au pierdut viaţă prăbuşindu-se sub gheaţă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI