VIDEO

Vicepreşedinte în exerciţiu al ANI: „Nu ne îndeplinim atribuţiile, dar salarii primim; Nu e corect, dar asta e situaţia”

Vicepreşedinte în exerciţiu al ANI: „Nu ne îndeplinim atribuţiile, dar salarii primim; Nu e corect, dar asta e situaţia”
Sursa: jurnal.md Foto: unimedia.info 24.02.2017 07:40
Vicepreşedinte în exerciţiu al ANI, Victor Strătilă, susţine că de mai bine de 7 luni membrii CNI nu îşi mai îndeplinesc atribuţiile de serviciu, dar în acelaşi timp primesc salarii. Şi asta pentru că CNI se reorganizează în Autoritatea Naţională de Integritate.

„De la 1 august 2016, CNI a fost lichidată şi a început construirea noii instituţii - ANI. Cu părere de rău, această reconstrucţie nu este finalizată şi nu până la moment se mai efectuează controalele conflictelor de interese, a veniturilor şi proprietăţii şi nici a incompatibilităţii. Deja mai mult de 7 luni de zile. În linii mari, nu ne îndeplinim atribuţiile care erau prevăzute în legea cu privire la Comisia Naţională de Integritate”, a declarat Strătilă, la Unimedia.

Întrebat dacă i se pare corect să nu facă nimic şi să primească salarii, vicepreşedintele în exerciţiu al ANI a spus că nu, dar „asta e situaţia” şi că nu este vina membrilor comisiei. „Eu am un mandat care expiră la data când va fi numit preşedintele ANI. Eu îmi exercit mandatul şi am rămas ca să fac tot posibilul ca să demonstrez că ce se întâmplă cu ANI este un pas înapoi. Este lupta mea”, a spus Strătilă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI