Un ofiţer de urmărire penală al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, reţinut; Urma să primească mită de 30 de mii de euro

Un ofiţer de urmărire penală al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, reţinut; Urma să primească mită de 30 de mii de euro
Sursa: jurnal.md Foto: mai.gov.md 23.02.2017 13:51
 Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a fost prins într-un dosar de corupţie.

După mai multe percheziţii efectuate astăzi în birourile de serviciu şi la domiciliile persoanelor vizate în investigaţiile demarate în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul unor acţiuni de corupţie a unor angajaţi ai Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane.

individul reţinut este bănuit de faptul că împreună cu alţi angajaţi ai Centrului, cu scopul de a primi mijloace băneşti, au pretins şi estorcat sume de bani în valoare de 30 de mii de euro, pentru a înceta urmărirea penală în care figura o rudă.

Astfel, sub controlul ofiţerilor SPIA şi procurorilor PCCOCS a fost transmisă suma de 10.000 de euro, ca primă tranşă a sumei solicitate.
 
Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsp cu închisoare de la 7 la 15 ani cu amenda de la 8 la 10 mii unităţi convenţionale, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI